Tonstad – Brusand

Ny hjemmeseier for Tonstad IL

TONSTAD IL – BRUSAND IL (1-1) 2-1

Brusand IL hadde reist fra Sør-Jæren med et håp om å endelig få åpnet målkontoen, og det skulle de klare, men uten å få med seg mer enn et mål hjem igjen.

Kampprogrammet har vært tett den siste uken for Tonstad IL, og gikk på sesongens andre tap i hjemmekampen mot Hellvik IL forrige fredag. Dette tapet skulle revansjeres på mandag foran et sultent hjemmepublikum.

Starten av kampen bølget mye frem og tilbake, med to hardtarbeidende lag. Det var Tonstad som skulle få hull på byllen først, etter at Håvard S. Haughom sendte hjemmelagets Ørjan Larsen igjennom med en smart pasning. Larsen gjorde ingen feil og sendte ballen i en flott bue over bortelagets utrusende keeper.

Hjemmelaget fortsatte å legge press på Brusand, men etter å ha lagt seg ned i lavere press i slutten av første omgang fikk gjestene mer initiativ i kampen. Bortelagets Steffen Stokkeland ble spilt flott igjennom etter en gjenvinning på midtbanen, og utligningen var et faktum.

Andre omgang startet friskt og Tonstad tok igjen over initiativet i kampen etter å satt opp et høyere press. Det var et spilleglad hjemmelag som ofte klarte å spille god fotball, ofte regissert av kveldens beste Sondre Gyland.

Matchvinner ble Eirik Ovedal for hjemmelaget når han etter flott spill fikk brukt den presise høyreslegga si fra 17-18 meter og banket vinnermålet inn bak en sjanseløs Brusand-keeper.

 

Etter fire seriekamper kan det se ut som at årets 5. divisjon avdeling 1 kan bli like jevn som i fjor, hvor Tonstad IL foreløpig har plassert seg på en 7. plass med 6 poeng etter fire kamper. Det har ikke løsnet for Brusand IL enda og de ligger foreløpig uten poeng på de første fire, men etter hva de viste på mandag er de ikke til å avskrive enda.

 

Ole Erik Endrerud