Av Amy Fintland

(4. div kvinner, Tonstad – Brodd 3-1) Den siste hjemmekampen til Tonstad startet ut bra. Tonstad stod godt bakover i banen, og viste at de kunne spille god fotball. Hele første omgang var det enveiskjøring for Tonstad, og Brodd kom ikke frem til mer enn 2-3 sjanser. Tonstad hadde flere gode muligheter i 1. omgang, men ballen ville ikke inn i mål. Etter første omgang gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Ikke før 26 minutter var spilt ut i 2. omgang, ble det første målet satt. Benedikte Fundal Gauthun sendte en ball fremover i banen, som Helene Årstad plukket opp og satte fint i mål. Tonstad holder stillingen i omtrent 9 minutter, da Brodd får en scoring på corner.

Tonstad begynner å stresse litt, men fortsetter det fine spillet. At Tonstad klarer å beholde roen skal nemlig bli en av grunnene til at de klarer å spille seg frem til ett mål til. Dette etter fantastisk spill mellom Helene Årstad og Marte Risnes Hansen, etter et utrolig bra forarbeid av midtbanen til Tonstad. Risnes Hansen får fyrt et skudd helt ut mot høyre hjørne, som Brodd-keeper ikke har nubbesjangs til å nå ut til.

Nå senker Tonstad skuldrene og spiller seg frem til enda et mål. Lynving Karen Eline Tonstad får fart i pedalene og plasserer ballen helt nede i motsatt hjørne, fra en imponerende spiss vinkel. Det fastsetter sluttresultatet til 3-1 og Tonstad avanserer til en 4. plass før siste serierunde mot Hinna 2 neste lørdag.