PRESENTASJON AV MALIN JOSDAL. JENTE 19 SPILLER PÅ TONSTAD I.L 2016

19. Malin Josdal

Navn: Malin Josdal
Fødselsdato: 29.11.01
Min første fotballklubb: Tonstad IL
Draktnummer: 17
Ønske posisjon: Defensiv midtbane
Hvor gammel var du når du begynte å spille organisert fotball? 6 år
Hva liker jeg best å gjøre når jeg ikke spiller fotball? Være med venner + familie og sjå på film.
Hva er min favoritt mat? Taco
Hva gjør meg glad? Når andre har det bra og få til ting jeg har prøvd på.
Hva gjør meg trist? Når andre har det trist.
Hva ønsker jeg å bli bedre til som fotballspiller? Å få bedre utholdenhet / kondisjon.

Trenerens beskrivelse:
Malin Josdal er den sist ankomne hospitanten. Hun er også den som har hatt minst tid med gruppen, men hun var med en periode i nov/des og så hadde hun en pause frem til påske. Deretter har hun vært med for fullt.

Malin sin styrke ligger i spilleforståelse og styrke. For å henge med J19 nivået så må man ha inne et visst tempo på både fotballforståelse og fysisk. Malin viste i starten moderat forståelse, men slet litt med det fysiske tempoet. Når Malin nå kom til hospitering igjen rundt påsketider så visste jeg at hun hadde jobbet litt med den fysiske biten selv så da var det ønskelig å se om det hadde skjedd noen endringer.

Det var moro å se som jeg har sagt så mange ganger før: «trening hjelper» . Etter èn trening på treningsleir så hoppet hun rett inn i 11’er kamp som hun ikke hadde noen erfaring med. Det var moro og overraskende å se hvor «lett» Malin kunne tilpasse seg gruppa, spillet og nivået. Da viste hun ikke bare en moderat spilleforståelse, men en god spilleforståelse og fysiske prestasjoner til godkjent. Det samme gjentok seg senere i uken så siden den gang har hun hospitert med oss fast.

Det er naturligvis fortsatt et stykke igjen å gå for både Malin og mange andre, men det fine med Malin er at hun virker tålmodig, treningsvillig og veldig fornuftig. Det er også veldig naturlig at ei jente på 15 år har et stykke igjen før hun mestrer J19 nivået godt. Dermed har jeg tro på at hun sakte men sikkert vil ta små steg fremover og det vil igjen gi økt selvtillit.

Sosialt har Malin klart å tilpasse seg gruppen fint. Møter på alt av treninger/egentreninger, utfører ordenstjeneste, og prater og ler med jentene omtrent som om det skulle være eget lag. Hun er nok heldig som har storesøster med på J19 laget (Ida Josdal) og det er kjekt å se at de samarbeider godt og ikke er som hund og katt på treningene. Malin er ei høflig, ydmyk og forsiktig jente. Det er ikke vanskelig å sette pris på Malin og hennes væremåte.