Presentasjon av Ida Josdal . Jente 19 Spiller På Tonstad I.L 2016.

04. Ida Josdal

Navn: Ida Josdal
Fødselsdato: 09.10.98
Min første fotballklubb: Tonstad I.L
Draktnummer: 9
Ønske posisjon: Offensiv midtbane.
Hvor gammel var du når du begynte å spille organisert fotball? 6 år
Hva liker jeg best å gjøre når jeg ikke spiller fotball? Være med venner og trene.
Hva er min favoritt mat? Mormors blomkål suppe.
Hva gjør meg glad? Trening, familien og venner..
Hva gjør meg trist? Og se at noen rundt meg har det vondt.
Hva ønsker jeg å bli bedre til som fotballspiller? Ønsker å få et bedre overblikk, spilleforståelse og kunne gjøre andre på laget gode og drible.

Trenerens beskrivelse:
Ida er den spilleren på laget som har flest senior kamper (78) etter at Kristin og Elin gav seg foran denne sesongen. Det gjør at hun har blitt en ganske så rutinert spiller. Ida har hatt en fin utvikling, spesielt i siste halvdel av 2015 sesongen. Da fikk hun spille litt fremover på banen og viser at hun har en god fotballforståelse. På de gode dagene klarer hun å kombinere hardt arbeid med gode offensive bidrag. Som unge spillere flest så ønsker hun nok en jevnere prestasjon over tid, men det håper vi kommer i årets sesong.

Ida har også fått en bedre forståelse av fotball som lagspill, fotball som et rollespill (ulike roller har ulike oppgaver) og ikke minst at spillet er krevende fysisk. På den måten ser man endringer i positiv retning. Dette har gjort seg utslag i gode pasninger fremover på banen til spisser/vinger, mål i fra distanse og mange saftige skli taklinger som fører til gode ballerobringer for laget.

Ida har også utviklet ansvarsbevisstheten så hun forstår at hun er en rollemodell for andre, spesielt yngre mennesker og dermed kan hun ikke bare ”gjøre som hun vil”. Med skjerpet fokus på et positivt/nøytralt kroppsspråk og nøyaktighet i ordvalg/språk så har hun blitt en god rollemodell. Da passer det fint at hun i høst startet opp som trener for unge kommende fotballspillere på Tonstad (1 klassinger).