Det nærmer seg sesongstart!

aug01
Den langeventetiden er snart over, og en ny fotballsesong skal straks sparkes i gang.

Etter en god påskeferie da, vel å merke. Det er i hvert fall en utålmodig gjeng på A-laget til Tonstad IL som knapt kan vente med å få vist seg frem fra sin beste side. Fjorårssesongen var av det skuffende slaget, og endte med nedrykk til 6. divisjon; en divisjon TIL ikke har besøkt på nesten 10 år. På den tiden har det endt med flere nesten-opprykk til 4. divisjon, utvikling av proffspillere til 2. Bundesliga og mange andre oppturer og nedturer på den grønne matta.

 

Sesongoppkjøringen har vært i gang en stund, og den startet fint med en flott andreplass i jubileumsåret til Tonstad-turneringen (30 år). Det har blitt mange treninger ute i tillegg til flere treningskamper med blandede resultater og god gjennomkjøring for et lag med flere nye fjes. En bortetur til 4. divisjonslaget Sokndal endte med tap, et lag som var solide i Tonstads 5. divisjonspulje. På hjemmebane har Gyland/Feda blitt slått komfortabelt 4-0, en kamp hvor Tonstad virkelig fikk vist hva de er gode for. Og den seneste kampen mot Hovsherad endte 2-2 i flott påskevær på hjemmebane.

Vi har tatt en prat på bakrommet med trener Hroar Fintland og kapteinCarl Magne Fintland for å få en status før årets sesong skal sparkes i gang. Fjorårets sesong var skuffende nesten fra start, noe både Hroar og Carl Magne er enige i.

– Det var en ”skrøbeli” vårsesong. Vi hadde mye skader i tillegg til en tynn stall, sier kapteinen.

– Høstsesongen ble noe bedre, men ikke nok til å berge plassen, legger han til.

Etter fjorårets kjedelige nedrykk er begge to klare på at opprykk er årets mål.

– Målet er selvfølgelig direkte opprykk. Jeg håper på en enda mer stabil stall på trening og i kamp. Det var mye rokering i fjor, noe som også må ta mye av skylden for nedrykket, sier Hroar.

– Vi ønsker jo å stille med den sterkeste stallen til enhver tid, og det fikk vi ikke anledning til i fjor.

Men denne sesongen starter med en positiv innstilling og offensive holdninger. Det blir sannsynligvis store endringer i måten Tonstad skal spille fotball på denne sesongen. Fokuset blir flyttet fra den defensive organiseringen som skulle redde TIL fra nedrykk på høsten i fjor, og inn kommer det ny notatblokk med blanke ark hvor overskriften er offensiv og entusiastisk fotball.

– Vi skal bli et opprykkslag i år fordi vi har og skal ha mye fokus på det offensive spillet denne sesongen. Det jobbes intenst på feltet for å skape relasjoner og bevegelse i tillegg til presisjon i pasningsspillet, sier en entusiastisk trener.

– Å ha ballen i laget og tette igjen bakover blir viktig, legger Carl Magne til.

– Og det som er virkelig positivt i denne sesongoppkjøringen er at vi har spillere som har tatt flere gode steg, der vil jeg spesielt trekke frem Simen Haughom som har blitt mye mer moden i den taktiske delen av spillet, sier Hroar.
– Det har vært flere spennende tilvekster også, slik som Vladimir Tamasi og brødrene Jon og Cato Ousdal som blir spennende å følge fremover.

Helt til sist måtte vi jo bare spørre Carl Magne hvordan det er å ha sin egen lillebror som trener.

– Det er ok å ha sin egen lillebror som trener, det går veldig greit, sier han med et lurt smil om munnen.

Med det er det bare å lade opp til en forrykende sesong fra herrene fra Tonstad, og første seriekamp sparkes i gang på Sørmarka Arena mot Tjensvoll som noe tvilsomt er tippet som nummer én av Rogalands egen lokalfotballekspert Lars Fisktjøn. Et tabelltips hvor Tonstad selv ble tippet på en enda mer tvilsom femteplass. Tabelltipset kan i sin helhet leses påhttp://blogg.nordsjomedia.no/…/tabelltips-5-6-og-7-divisjon/.

Skrevet av Ole Erik Endrerud.aug02