Om oss

Tonstad idrettslag ble stiftet i 1967. Frem til da var idretten på Tonstad lite organisert, men flere gikk på ski, drev med friidrett og spillte fotball og håndball. Dette året ble Tonstad I.L meldt inn i Norges idrettsforbund.

De første 6 årene var det stort sett ski på vinteren og friidrett på sommeren som ble drevet organisert. Fotballen ble først organisert i 1973, da de ble meldt inn i Rogaland Fotballkrets. Den sentrale personen i stiftelsen av idrettslaget var Reinert Ege. Han var voldsomt engasjert og interessert i idrett, spesielt langrenn og håndball, og var hovedårsak til at laget ble stiftet.

Tonstad I.L har utviklet seg mye i den tiden laget har eksistert. Fortsatt er det ski og fotball som er de sentrale idrettene, men antall lag og utøvere har økt formidabelt. Da idrettslaget ble stiftet var det et fåtal medlemmer og utøvere. I dag er idrettslaget den største organisasjonen i Sirdal Kommune med 400 medlemmer fordelt på idrettene langrenn, skiskyting, friidrett, barneidrett, fotball og diverse trimtilbud.

Tonstad I.L er eier av Feed Skiarena. Et topp moderende skianlegg med totalt 5 km lysløype, hvorav 3 km er asfaltert rulleski trase . Anlegget har også et servicebygg og en flott skiskytter arena. I tillegg har Sirdal kommune bygd opp en flott idrettshall og 2 fotballbaner, der den ene er gressbane , og den andre en helt ny kunstgressbane bygd i 2002. Disse anleggene disponerer idrettslaget fritt. Idrettslaget drives i dag av engasjerte og aktive ildsjeler.

Tonstad idrettslags hovedmål er å gi et bredt og allsidig tilbud til medlemmene.