04.05.16: Jenter 19: Tonstad – Eiger: 3 – 4

Tonstad J19 har onsdag kveld hatt sin første hjemmekamp for sesongen. Eiger var motstander og de har vi møtt så mange ganger før at vi vet det alltid er tette og fartsfylte kamper. Denne kampen var intet unntak.

(Bilder fra kampen under teksten.)

Eiger leder 3-0 etter første omgang og det er lite å si på at de leder. De er mer effektive enn oss og skaper skarpere målsjanser enn oss. Likevel er nok 3-0 i overkant effektivt i forhold til antall målsjanser lagene skaper.

2 omgang blir en total enveis kjøring mot Eiger sitt lag og sakte men sikkert henter Tonstad inn ledelsen. 1-3 av Ingrid Amalie Kydland på frispark etter 10 min og 2 og 3-3 kommer av Ingrid og Ida Josdal. Flotte mål, men det meste imponerende med omgangen er jentenes mentale styrke, store lagmoral og ikke minst en stor porsjon løps utholdenhet. Nå får jentene se litt av de positive ringvirkningene av utholdenhetstreningen i vinter.

Dessverre kommer Eiger på en sjelden sjanse i 2 omg i kampen siste minutt og klarer å få med seg alle 3 poengene med sin 4-3 scoring. Begge Eiger lederne mener på det var et stort ran, men det hjelper oss lite.

Jentene fikk likevel ros i garderoben for en fantastisk opphenting og fantastisk underholdende fotball for alle publikum som hadde møtt opp. Det var moro å se så mye folk støtte jentene.

Vi produserer masse målsjanser, men det er mye «stang» ut. Både Beate Vatnedal og Marte Hansen har begge store sjanser fra deres vingposisjoner. Karen Hompland spiller nok en gang en god kamp som midtstopper og hun spiller bare bedre og bedre jo lenger omgangen varer. Kristrún Guðnadóttir ska ha ros for en stor arbeidsinnsats på midtbanen og er nok en viktig årsak til alt trykket vi klarer å legge på Eiger. Ida Josdal løper så krampa tar henne og det i seg selv vitner om mye hardt arbeid. På bildet må hun løftes av de to andre så hun ikke skal få krampe mens fotografering foregår Uttrykksikonet smile

Likevel så fortjener kanskje Elisabeth Hafte litt ekstra oppmerksomhet for dagens kamp. Hun vinner «alt» av dueller og er stadig en trussel mot Eiger forsvaret. I tillegg løper hun mer en hun pleier og er flink til å oppmuntre laget sitt i opphentingen. Nå har hun 2 kanon kamper mot Eiger så nervøsiteten før kamp virker til å bringe lykke for henne.

Klarer vi å gjenskape dette på man borte mot Sandnes Ulf så kan det bli moro seriekamp.

Tekst:  Øyvind Skadberg

Bilder: Erling Ernst Josdal

16.

01. 02. 03. 04. 05. 06. 07. 08. 09. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24.